67e vogelshow op 1 en 2 november 2014

67e Tentoonstelling E.C.K.E.V.

 kleurkanaries

TOP VOGELS op de show van E.C.K.E.V. en huldiging jubilaris.

Bij de Eerste Culemborgse Kanarie en Exoten Vereniging (E.C.K.E.V.) stond het afgelopen weekend geheel in het teken van de jaarlijkse vogelshow. Deze werd voor de 67e maal georganiseerd in het Rode Kruisgebouw aan de Otto van Reesweg. Het is een show waar de gekleurde vogels de dienst uitmaken en waar het geen moment stil is. De zeer gevarieerde tentoonstelling bestond ook dit jaar wederom uit zeer hoog gekwalificeerde vogels. De kampioenen van 2014 zijn geworden: Jeugd kampioen Marnix van Schaik met een Bourkes parkiet wildkleur van 92 punten, Henk van Valkenburg met een Kleurkanarie rood-schimmel van 93 punten, Peter Winkel met een Postuurkanarie Gloster consort van 93 punten, Rinus Hagenaars Exoten Gouldamadine groen-zwartkop van 93 punten, Peter van Gessel Cultuur Putter groot isabel van 91 punten en Hans Kool Parkieten Agapornis Fischerie groen van 94 punten waarmee hij tevens het Bondsschild van de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders won voor de mooiste vogel van de show. De Generaal Kampioen met de beste zeven ingezonden vogels per deelnemer is Rinus Hagernaars geworden met 641 punten.

De tentoonstelling van dit jaar had een extra feestelijk tintje omdat bij de opening van de show Peter winkel werd gehuldigd. Peter is 25 jaar lid van de E.C.K.E.V. en heeft gedurende die jaren verschillende bestuursfuncties op zijn naam gehad en is nog steeds bestuurslid. Ook zorgt hij al vele jaren voor het kleurrijke clubblad van de vereniging en de catalogus van de tentoonstelling. Ook de jaarlijkse prijsuitreikingavond verloopt onder zijn leiding met een gezellige bingoavond.

Al met al was het een weekend om met veel plezier op terug te kijken en zijn de leden van de tentoonstellingscommissie weer geïnspireerd om alles voor de show van volgend jaar weer in gang te zetten.

Een aantal van de vogels zal ook deelnemen aan de Mondial 2015, het wereldkampioenschap voor zang- en siervogels, die in januari 2015 in Rosmalen wordt gehouden.

Deze show is geopend van donderdag 22 tot en met zondag 25 januari 2015 in het Autotron in Rosmalen, als regel van 9.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie over deze unieke show vindt u op www.mondialcom2015.com

Daar vindt u ook de informatie over de entree prijzen.

 

Meer informatie vindt u ook op:

www.eckev.nl

www.facebook.com/eckev

Grote verkoopklasse aanwezig

Verkoopklasse

Tijdens de openingstijden van de show is het mogelijk om van de deelnemers vogels uit de wedstrijd of uit de speciale verkoopklasse te kopen.
Vogels uit de wedstrijd komen zondagmiddag
na 16.30 uur ter beschikking van de koper, de andere vogels kunt u direct meenemen

U vindt het  Rode Kruisgebouw op de hoek Luthulisingel, Geldijk en Otto van Reesweg  vlakbij het station  van Culemborg. Voor gratis parkeren is er voldoende ruimte

De Heus

De vogels worden tijdens deze show gevoerd met zaad geleverd door De Heus Rijsbosch 17 Beusichem

Verloting

Om de organisatie van de vogelshow mogelijk te maken is er een verloting aan verbonden.

Als U geluk hebt zijn ze tijdens de TT nog te koop, anders vooraf bij een van onze (bestuurs)leden.

De volgende onderlinge wedstrijd wordt gehouden op

Datum: 7 tot en met 8 november 2015

Open:  
  op zaterdag 7 november van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 8 november van 10.00 tot 15.00 uur

Introductiepagina | Verwante koppelingen | Wedstrijdkalender | Activiteiten | Tentoonstelling | Uitslagen
| Aanmelden leden en contributie | Informatie over vogels | Vraag en Aanbod | Laatste nieuws

Ons adres:

Telefoon: 06-33788007
E-mail: info@eckev.nl